Sanayi-okul iş birliği, etkisini sağlık çalışanlarını koruyacak malzemelerin üretiminde de gösteriyor. Sürekli Eğitim Merkezi, 3D yazıcılardan 240 kat daha hızlı plastik enjeksiyon teknolojisiyle yüz koruyucu siperlik üretiyor.
Sürekli Eğitim Merkezi (ASOSEM), Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyetlerinde devam ediyor.
Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı OSB’ler içinde yer alan ilk sürekli eğitim merkezi niteliğindeki ASOSEM, COVID-19 salgınına karşı yürütülen çalışmalara sağlık alanındaki üretimiyle destek veriyor.
240 kat daha hızlı üretim
Merkez, COVID-19 ile mücadelenin ön safındaki sağlık çalışanlarına destek amacıyla plastik enjeksiyon teknolojisini kullanarak siperlik maske üretimi yapmaya başladı. Bu yöntemle siperliklerin 3D yazıcılardan 240 kat daha hızlı üretildiği belirtildi.
Sanayi-okul projesi kapsamında ASOSEM ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde üretilen çalışma kapsamında 7 bin siperlik maske Ankara’daki hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına teslim edilecek.
“Her zaman sağlık çalışanlarımızın yanındayız”
Tütek, Türkiye’nin COVID-19 ile mücadelesinde alınan önlemlerin büyük önem taşıdığını, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere birçok kurumun bu süreçte elini taşın altına koyduğunu anlattı.
ASO 1. OSB ve içinde yer alan iş yerlerinin salgın sürecinde devletin yanında olduğunu ve elinden geleni yapmak için çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Tütek, şunları söyledi:
“Ülkemiz, COVID-19 salgınına karşı yerli ve milli imkanlarıyla topyekun bir mücadele sergiliyor. Sağlık çalışanlarımız canlarını hiçe sayarak, çoğu zaman zorluklar içinde ve mesai gözetmeksizin görev yapıyor. Bizler de sanayiciler olarak, sağlık çalışanlarımızı korumak amacıyla elimizden gelen bütün olanakları kullanmaya çalışıyoruz. Her zaman sağlık çalışanlarımızın ve ilgili kurumlarımızın yanındayız.”