Beşiktaş’ta ikinci Şenol Güneş dönemi resmen başladı

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, teknik direktörlük görevine yeniden Şenol Güneş’in gelmesinin hayırlı olmasını dileyerek hedeflerinin her zaman olduğu gibi şampiyonluk olduğunu söyledi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, daha önceki birliktelikte güzel şeyler ortaya koyduklarını söyledi.

Beşiktaş’ta ikinci Şenol Güneş dönemi resmen başladı
Yayınlama: 28.10.2022
2
A+
A-

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, teknik direktörlük görevine yeniden Şenol Güneş’in gelmesinin hayırlı olmasını dileyerek hedeflerinin her zaman olduğu gibi şampiyonluk olduğunu söyledi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, daha önceki birliktelikte güzel şeyler ortaya koyduklarını söyledi.

Beşiktaş’ta yeniden göreve gelen Teknik Direktör Şenol Güneş için bir imza töreni düzenlendi. Törene Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Teknik Direktör Şenol Güneş ve Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı. İlk olarak konuşmayı yapan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş taraftarının uzun süreden beri beklediği Şenol Güneş’i imzaya davet ettiklerini ifade ederek, “Beraber çalışmayı önerdik, kendisi kabul etti. Öncelikle giden hocamız Valerien Ismael’e candan teşekkür ediyorum. Hocam hoş geldin, sana da hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Beşiktaş’ımızın bu sezon ve bundan sonraki sezon daha başarılı olabilmesi için el birliğiyle çalışacağımızı kamuoyuna duyurmak istiyorum. Hedefimiz her zaman olduğu gibi şampiyonluk. Bu senede şampiyonluk kovalayabileceğimizin bilinmesini önemle rica ediyorum” dedi.

Şenol Güneş: “Şampiyonluk dışında beklentimiz yok”

Valerien Ismael’le yolların ayrılmasının ardından siyah-beyazlı ekiple 2015-2016 ve 2016-2017 yıllarında şampiyonluğa ulaşan Şenol Güneş’le tekrar anlaşan siyah-beyazlılar, tecrübeli teknik adamın imza törenini Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenledi. Başkan Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de yer aldığı imza töreninde duygularını dile getiren Şenol Güneş, sözleşmeyi imzalamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlk olarak bu sezonki hedef hakkında konuşan Güneş, “Camia ne istiyorsa oraya gideceğiz. Şampiyonluk dışında beklenti yok. Bugün itibarıyla hedef odur. Puan eksiktir, zaman kaybedecek halde değiliz. Biz yol yapmak istiyoruz. Mazeret bulmak istemiyoruz. Şu anda eksiklerimiz var. Oyuncuların durumunu görmek lazım. Beşiktaş için sezon başında yapılan Premier Lig takımı yorumuna katılmıyorum. Orası İngiltere, burası Türkiye. Zaman zaman o ligdeki takımlarla da oynadık. Şu anda Türkiye Ligi’nde iyi takımlar var. Bu sene de çekişmeli bir yarış oluyor.

Başakşehir’i Konya’yı da yarışa katıyoruz. Hepsi de renk katıyor. Biraz dinlenmiş olarak geldim. Enerjimizi boş harcamayacağız. Hedefimiz, taraftarın beklentisi yolunda yola çıkacağız. Oyunumuzu düzeltebiliriz. Sıralama sonraki iş. Şampiyonluğu isteyebilirsiniz ama istemekten çok yapmak gerekiyor. Bazen beklentileri yükseltiyoruz ve altında eziliyoruz bazen de kendimizi küçük görüp güvensizlik yaşıyoruz. Oyuncular var olan değerlerini gösteriyorsa sorun yok. İster genç oyuncu, ister yabancı, hepsi bizim için önemli ve değerli. Takıma yararı olmayan, katkı yapmayan dışarıda kalır. Bu yüzden kadroya olumsuz bir şey diyemem. Hataları var, doğrular var ama içeriye girmeden bir şey söylemek doğru değil. Bu 3 maçın ardından daha doğru bir açıklama yaparız” ifadelerini kullandı.

“Oyuncular çok istekli ama kontrolsüz”

Beşiktaş’ta yaşadığı 2 şampiyonlukla takımın 3. yıldızını taktığının hatırlatılması hakkında da konuşan Şenol Güneş, “3. yıldızın bir ayağında ben de varım. Bu benim değil, bizim başarımızdı. Başkan, teknik ekip, oyuncular, taraftar, medya, bu başarının hazzını alacak. Benden sonra Sergen Yalçın’la alınan bir şampiyonluk var. Son 10 yıla bakınca herhalde en çok şampiyonluk alan takım Beşiktaş. Yeni bir heyecanım var. Benim de kulübün de takımın da başarıya ihtiyacı var” dedi. Yabancı kuralı konusunda “Yabancı kuralı, Türk futboluyla ilgili sorunlarla ilgili şu anda konuşmak istemiyorum. Tartışmasını yaparız o ayrı bir konu ama şu anda bir kural var ve işimiz yarışmak. Bu yarışta başarılı olacağımızı söylemek isterim” diyen Güneş, takım hakkındaki eksikler için de “Şu anda bütün eksikleri söylemek mümkün değil. İçeriye girmek gerekiyor. Sıralamaya bakmak doğru değil. Oyun, atılan ve yenilen gollere bakmak lazım.

Atılan gollerde üst sıralarda takım ama çok da gol yiyor. Bunun sebebini tek bir şeye bağlamak doğru değil. Nasıl bir yol gideceğimizi göreceğiz. Takımın fiziği iyi duruyor ama fiziksel durum tartışılıyor. İyi başlıyor ama kötü bitiyor. Bunların hepsini göreceğiz. Oyuncular benim gözüm kulağım. Vücudun bütün organlarının tam çalışması gerekiyor. İç sahada seyircimizin olağanüstü bir desteği var. Tüm koşullarda bunu gördük ve bunu kaybetmemek lazım. Oyuncular çok istekli ama kontrolsüz. İsteğiyle beraber akıl kullanmada eksik kalabiliyor. Duygularıyla oynuyor, çok şey yapmak istiyor ama yapamadığında hata yapıyor. Dışarıdan bakınca konuşmak tabii ki kolay. Olumsuz değilim, oyun içinde çok başarılı işler yapan da var. Gönül ister ki Beşiktaş, Avrupa’da olsun. Bu sene tek kulvarda yarışıyor. Bunları hep göreceğiz. Benim başkanla olan dostluğum ayrı, iş ayrı. Burada bir iş ciddiyeti var. Burası aile şirketi değil” açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.