Dünyanın gözü önünde bir katliam daha!

İsrail Gazze’de yine sivilleri hedef aldı. Nusayrat ve Zeytun Mahallesi başta olmak üzere Gazze’nin çeşitli noktalarına yapılan saldırılarda çok sayıda Filistinli öldü. El Baptist Hastanesi’nda görev yapan bir doktor yakınlarını kaybettiğini öğrendi.

Dünyanın gözü önünde bir katliam daha!
Yayınlama: 15.09.2024
3
A+
A-

İsrail, tüm dünyanın ateşkes baskıları karşısında Gazze’de soykırımı sürdürüyor. Bugün Lübnan’daki İran destekli Hizbullah güçleri tarafından yapılan saldırılarla sarsılan İsrail, Gazze’de sivillerin bulunduğu birçok noktaya saldırı düzenledi. Katliam saldırılarında çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti.

EVİNİ KONTROL ETMEK İSTEYEN AİLEYE İHA SALDIRISI

İşgalci güçleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Zeytun Mahallesinde evlerini kontrol etmeye giden Filistinli aileyi hedef aldı. Bomba yüklü insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenleyen Siyonist İsrail güçleri, 5 Filistinlinin ölümüne yol açtı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırıya maruz kalan “El-Borno” ailesi oldu.

Saldırıda yakınlarını kaybeden ve El Baptist Hastanesi’nde görev yapan doktor Najwa El Borno üzüntü yaşadı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

WAFA’ya göre Filistin Kızılay ekipleri, İsrail ordusunun Gazze kentinde bir grup vatandaşı roket saldırısıyla hedef alması sonucu 2 Filistinlinin cesedini El-Ehli Baptist Hastanesine nakletti.

Gazze’nin orta kesimlerinde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı’nın El-Hasayine bölgesinde İsrail ordusunun su taşıyan bir aracı hedef alması sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

KATLİAMIN BİLANÇOSU HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Öte yandan İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere 41 bin 206 Filistinli ölmüş, 95 bin 337 kişi yaralanmıştı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.