Çanakkale’de savaşmış Anzak doktorunun müthiş hikayesi

Plevne’de Gazi Osman Paşa ile siperlerde, Erzurum’da tabyalarda savaşıp, madalyalar aldıktan sonra, memlekeri Avustralya’ya dönen Cerrah Dr Charles Ryan, 1. Dünya Savaşı çıkınca Gelibolu’ya, gönderilen Anzak Ordusu’yla hastane komutanı olarak görev almasıyla ikinci Türkiye macerası da başlamış oldu.

Çanakkale’de savaşmış Anzak doktorunun müthiş hikayesi
Yayınlama: 21.09.2024
Düzenleme: 21.09.2024 16:40
2
A+
A-

18 Mart 2025’te Çanakkale Savaşları’nın 110. yıldönümünde Türkiye ve Avustralya’da eş zamanlı olarak gösterime girecek olan belgesel, büyük ses getirecek.

Çekimlerine Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alanlarda başlanan, Türk Chalie Plevneli Ryan- Üç Savaş Bir Doktor adlı belgeselin çekimleri, tecrübeli ve başarılı bir kadro ile hızla devam ediyor.

Çanakkale Savaşları’nın kutsallığıve Türk-Anzak dostluğu çerçevesinde süren çekimlerde gerçek siper ve çatışmaların yaşandığı alanların kullanılması, ekibi de etkiliyor. Oyuncular, zaman zaman duygusal anlar da yaşıyor.

Genel Yönetmenliği’ni Vedat Yenerer’in yaptığı belgeselin, yapımcılığını da Avustralya’da yaşayan iş insanı Murat Dereli üstleniyor. Oyuncu kadrosunda, Hakan Kumuk, Selçuk Eken, Ali Aker gibi tanınmış isimlerin de bulunuyor. Görüntü Yönetmenlği’ni, Akın Depecik üstleniyor.

Bu tarihi belgesel Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı,Başkan İsmail Kaşdemir ve yardıncılarının büyük katkıları ve eşşiz desteği ile hayata geçiriliyor. Belgeselin Aralık ayına kadar tamanlanması planlanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.