Ermenistan ordusundan Paşinyan’a istifa çağrısı

Reuters’ın yer verdiği son dakika bilgisine göre Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan’ın ve hükümetinin istifa etmesi çağrısında bulundu. Azerbaycan karşısında aldığı tarihi hezimet sonrasında yaşanan iç karışıklıkların sürdüğü ülkede Paşinyan’ın istifası muhalefet ve halk tarafından da talep edilmişti. Ordunun çağrısı Paşinyan tarafından ‘darbe girişimi’ olarak nitelendirildi. Kremlin’den de olaya dair ilk açıklamalar geldi.

Ermenistan ordusundan Paşinyan’a istifa çağrısı
Yayınlama: 25.02.2021
Düzenleme: 25.02.2021 09:57
1
A+
A-

Reuters’ın yer verdiği son dakika bilgisine göre Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan’ın ve hükümetinin istifa etmesi çağrısında bulundu.

Paşinyan’ın istifası Azerbaycan yenilgisi sonrasında muhalefet ve halk tarafından da talep edilmişti.

Ermenistan Genelkurmay Başkanı ve üst rütbeli komutanlar, Başbakan Paşinyan’ı istifaya çağıran bir bildiri yayımladı. Bildiride, Paşinyan hükümetinin kritik ve yeterli kararlar alamayacağı, bunlara haiz olmadığı ifade edildi. 

Paşinyan, ordunun çağrısından sonra yaptığı açıklamada ülkede askeri darbe girişimi gerçekleştiğini söyledi. Paşinyan, taraftarlarını sosyal medya aracılığıyla sokağa davet etti.

Son dakika haberi: Ermenistan ordusundan Paşinyana istifa çağrısı

Paşinyan, ordunun kendisini istifaya davet ettiği, bu dakikalarda resmi Facebook hesabından canlı yayın yapıyor. Paşinyan, canlı yayında halka ‘Cumhuriyet Meydanı’nda toplanma çağrısı yaptı. Paşinyan, günün ilerleyen saatlerinde canlı yayında halka sesleneceği bir konuşma yapacağını da duyurdu. 

KREMLİN’DEN İLK AÇIKLAMALAR GELDİ

Keremlin’den konuyla ilgili ilk açıklamalar geldi. Rusya, durumu Ermenistan’ın kendi iç işleri olarak tanımlarken Kremlin de durumdan endişe duyulduğunu ifade etti ve itidal çağrısı yaptı. 

PAŞİNYAN, GENELKURMAY BAŞKANI’NI GÖREVDEN ALDI

Destekçilerini sokağa çağıran Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordunun kendisine yönelik istifa çağrısını “darbe girişimi” olarak nitelendirdi ve Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu. Ancak TRT Haber’de yer alan bilgiye göre Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan Genekurmay Başkanının görevden alınmasıyla ilgili belgeyi imzalamadı.

ORDUYA “ÜLKENİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA DEVAM EDİN” ÇAĞRISI

Paşinyan ayrıca, orduyu, Ermenistan’a hizmet etmeye ve ülkenin güvenliğini sağlamaya devam etmeye çağırdı; “Ordunun siyasi süreçlere katılımına izin verilemez.” dedi. (Hürriyet)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.