“Geleneğe Tutunmak” adlı defile büyük ses getirdi

12 Eylül 2024 tarihinde “Geleneğe Tutunmak” adlı birbirinden değerli tasarımların yer aldığı defile Gönenli kadınlarımızın işlediği iğne oyalarının katkısıyla tasarlanmış defile ses getirdi.

“Geleneğe Tutunmak” adlı defile büyük ses getirdi
Yayınlama: 14.09.2024
Düzenleme: 14.09.2024 09:43
26
A+
A-

Gönen Kadın tarafından iğne oyalarıyla bezeli Dilek Yıldırım Gelinlik ve Oktay Seven Abiye tasarımlarından oluşan defile büyük ilgi gördü.

Bu defile, bize gösterdi ki! Kooperatifçilik çok önemli

Gönen kadın el emeği iğne oyaları ile İstanbul’ da seçkin konuklara çok etkili tanıtımını yapmış oldu.

GÖNEN KADIN Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Tekin Recai, Hüsniye Tanrıverdi ve GÖNEN KADIN Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin Değerli Emekçi Kadınlarına Sonsuz Teşekkür ederiz.

Kooperatifler Yasası’nda kadın emeğinin değerlendirmesinde Gönen kadınlarının öncü rol oynaması umut verici oldu.

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu günün ihtiyaçlarına cevap veremediğinden yapılan değişiklikle,

Kooperatifler Yasası Kanun Teklifinde önemli düzenlemeler içerdiği bunlardan en önemlisinin:

Ortaklarının çoğunluğu kadınlardan oluşan ve kadın emeğinin değerlendirilmesi amacıyla kurulan kooperatifler ile ortaklarının çoğunluğu engellilerden oluşan kooperatiflerin, tescil ve ilana tabi işlemlerinden ücret alınmayacağı, ilana tabi olanlar Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde ücretsiz yayımlanacağı, bu kooperatiflerden, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun ilgili düzenlemesi gereğince odaya kayıt ücreti ve yıllık aidat ile munzam aidat da alınmayacağı ’’ gibi düzenlemeler ile kadın ve engelli emeğinin güçlendirilmesi ve ekonomiye katılımlarının sağlanması amaçlanmıştı ve düzenleme çok yararlı oldu.

Kooperatif gelir düzeyi düşük, sermayeleri yetersiz insanları bir araya getirerek onlara ekonomik güç sağladığı gibi , sürdürülebilir bir ekonomik kalkınmada beklenen, aynı zamanda üreticiden tüketiciye kadar herkesin bu sürece dahil edilebilmesinin bileştirici köprüsü kooperatifler olacaktır.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü ve Dünya Bankası yöneticileri gıda krizini önlemede, krizlere çare üretmede her fırsatta kooperatifçiliğin çözüm olabileceğini söylüyor.

Türkiye’de de, kooperatifler ekonomi için önemli olup, üretici kooperatiflerine sahip çıkılmalıdır. Tarım politikalarının oluşmasında kooperatiflerin görüşü alınmalı ,pandemiden sonra dünya ve ülkemizde gıda kıtlığının yaşanacağı düşünülürse kooperatifçiliğin ve tabana yayılan sermayesinin ve üretici tarım kooperatiflerin gücü daha net anlaşılabilir.

Gönen Kadınlarının el emeği karşılığını buldu.

“Geleneğe Tutunmak” adlı birbirinden değerli tasarımların yer aldığı defile Gönenli kadınlarımızın işlediği iğne oyalarının katkısıyla tasarlanmış , Gönen Kadın tarafından iğne oyalarıyla bezeli, Dilek Özdemir Gelinlik ve Oktay Seven, Abiye tasarımlarından oluşan defile büyük ilgi gördü.

Defiye ilişkin bir açıklama yapan Avukat Emine Aygören Hacıhamdioğlu;

“12 Eylül 2024 tarihinde “Geleneğe Tutunmak” adlı birbirinden değerli tasarımların yer aldığı defile Gönenli kadınlarımızın işlediği iğne oyalarının katkısıyla tasarlanmış defile ses getirdi

Gönen Kadın tarafından iğne oyalarıyla bezeli Dilek Özdemir Gelinlik ve Oktay Seven Abiye tasarımlarından oluşan defile büyük ilgi gördü .

Bu defile de bize gösterdi ki Kooperatifçilik çok önemli
Gönen kadın el emeği iğne oyaları ile İstanbul’ da seçkin konuklara çok etkili tanıtımını yapmış oldu

GÖNEN KADIN Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Tekin Recai , Hüsniye Tanrıverdi ve GÖNEN KADIN Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin Değerli Emekçi Kadınlarına Sonsuz Teşekkür ederiz

Kooperatifler Yasası’nda kadın emeğinin değerlendirmesinde Gönen kadınlarının öncü rol oynaması umut verici oldu

1163 sayılı Kooperatifler Kanunu günün ihtiyaçlarına cevap veremediğinden yapışan değişiklikle

Kooperatifler Yasası Kanun Teklifinde önemli düzenlemeler içerdiği bunlardan en önemlisinin :
‘’Ortaklarının çoğunluğu kadınlardan oluşan ve kadın emeğinin değerlendirilmesi amacıyla kurulan kooperatifler ile ortaklarının çoğunluğu engellilerden oluşan kooperatiflerin, tescil ve ilana tabi işlemlerinden ücret alınmayacağı, ilana tabi olanlar Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde ücretsiz yayımlanacağı, bu kooperatiflerden, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun ilgili düzenlemesi gereğince odaya kayıt ücreti ve yıllık aidat ile munzam aidat da alınmayacağı ’’ gibi düzenlemeler ile kadın ve engelli emeğinin güçlendirilmesi ve ekonomiye katılımlarının sağlanması amaçlanmıştı ve düzenleme çok yararlı oldu

Kooperatif gelir düzeyi düşük, sermayeleri yetersiz insanları bir araya getirerek onlara ekonomik güç sağladığı gibi , sürdürülebilir bir ekonomik kalkınmada beklenen, aynı zamanda üreticiden tüketiciye kadar herkesin bu sürece dahil edilebilmesinin bileştirici köprüsü kooperatifler olacaktır .

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Örgütü ve Dünya Bankası yöneticileri gıda krizini önlemede, krizlere çare üretmede her fırsatta kooperatifçiliğin çözüm olabileceğini söylüyor.

Türkiye’de ise, kooperatifler ekonomi için önemli olup ,üretici kooperatiflerine sahip çıkılmalıdır .Tarım politikalarının oluşmasında kooperatiflerin görüşü alınmalı ,pandemiden sonra dünya ve ülkemizde gıda kıtlığının yaşanacağı düşünülürse kooperatifçiliğin ve tabana yayılan sermayesinin ve üretici tarım kooperatiflerin gücü daha net anlaşılabilir

Gönen Kadınlarının el emeği karşılığını buldu

“Geleneğe Tutunmak” adlı birbirinden değerli tasarımların yer aldığı defile Gönenli kadınlarımızın işlediği iğne oyalarının katkısıyla tasarlanmış , Gönen Kadın tarafından iğne oyalarıyla bezeli Dilek Özdemir Gelinlik ve Oktay Seven Abiye tasarımlarından oluşan defile büyük ilgi gördü .

Bu etkinlikler ülke kadın emeğine umut olsun” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.