İlayda Emir, ünlüleri giydirmeye devam ediyor

Moda tasarımcısı İlayda Emir, genç yaşına kendi markasını oluşturarak ünlülerin en çok tercih edilen ismi oldu. 

İlayda Emir, ünlüleri giydirmeye devam ediyor
Yayınlama: 11.12.2022
Düzenleme: 11.12.2022 12:46
3
A+
A-

Moda tasarımcısı İlayda Emir, genç yaşına kendi markasını oluşturarak ünlülerin en çok tercih edilen ismi oldu. 

Kendinizi tanıtır mısınız?

Merhaba ben İlayda Emir. 1998 doğumlu bir moda tasarımcısı, üreticisi ve mağaza sahibiyim. Üniversite ve akademi eğitimimi de moda sektörü üzerine yapmış bulunmaktayım. Türkiye’de erkek modasına yeni bir soluk ve vizyon getirmek adına oluşturduğum kendi markamın çatısı altında, ülkenin önde gelen defilelerinde yer alarak, sanal ve fiili satışlar yaparak ve özel tasarımlar oluşturarak moda yaşantıma devam etmekteyim.

Hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?

Esas olarak erkek giyim üzerine kendi markam altında çalışmalar yapıyor olsam da modayı bir bütün olarak düşündüğüm içim özel siparişler, sınırlı sayıda üretimler, kişinin yaşını, fiziğini hatta mesleğini ve hayatını konsolide ederek oluşturduğum tasarımlar üzerine hizmet vermekteyim. Bunun yanı sıra İLAYDA EMİR adlı mağazamda daha çoğulcu bir anlayışla ülkemizdeki erkeklerin alım gücü ve tasarım beklentisine uygun olan ürünlerin de satışını yapmaktayım. Esas itibariyle takım elbise, gömlek, pantolon ve ceket üzerine gerek konvensiyonel gerek de modern tasarımlarımı bu mağazada sergilemekteyim. Bunun yanı sıra erkek modasının bütüncül parçaları olan ayakkabı, parfüm, kravat, papyon gibi harici aksesuarlar da gerek mağazamda gerek internet sitemde satışa sunulmaktadır. Hem spor hem smart casual hem de klasik çizgileri herkese hitap edecek bir anlayışta ve üst düzey kalitede insanlara sunmaktayım. Elbette ki tasarımcı olmamın yanı sıra iş yeri sahibi olmanın verdiği hassasiyetle müşteri memnuniyeti ve müşteri taleplerini baz alarak iş hayatında aktif olarak işletme yöneticiliği de yapmaktayım.

Bu sektörde yer almaya nasıl karar verdiniz?

Sevdiğim işi yapma fikriydi bu sektörde yer almamı sağlayan temel unsur. Çünkü yetenekli olduğum, uğruna her türlü fedakarlığı yapmayı göze aldığım bir sektör ve meslek benim için vazgeçilemez ölçüde tek seçenekti. Fakat bu yeteneklerimi beceriye dönüştürebilmekteki esas unsurun eğitim olduğunu her zaman farkındaydım. Bu noktada Vakko Esmod ve Altier Academy’de aldığım eğitimler bana ve mesleğime yön vermiş oldu. Bugün tasarımlarımı taşıyan ve aslında benim markamı dolayısıyla ismimi üzerlerinde taşıyan insanların, kendilerini sunmuş oldukları kıyafetlerimle kendi mesleklerinde elde ettiği başarılar markama ve bana ilham vermekte. Bu nedenle heyecanımın hiç bitmeyeceği bu sektöre kendimi adamaya devam edeceğim.

Hedefleriniz nelerdir?

Kısa ve orta vadeli farklı hedeflerim bulunmakta. Kısa vadeli hedefim markamın vizyonuna sunmuş olduğum katkılarla insanların estetik anlayışlarına ve aslında benliklerinin, kişiliklerinin yansıtıldığı kıyafetlere katkı sunmak ve markama güven duyan tüm müşterilerimi memnun etmek. Bu doğrultuda da müşteri portföyümü sunmuş olduğumuz kaliteye ve özel hizmete layık hale getirmek. Orta vadede ise üzerine çalıştığım çevreci, yenilikçi, şık ve modern tasarımları Türkiye’den çıkan bir yerli marka olmanın verdiği gururla uluslararası arenada temsil edebilmek. Uluslararası moda anlayışına katkı sunabilmenin ülkemde benim gibi tasarımcı olmak isteyen çocukların hayallerine ve ülkeme değer katacağını bildiğim için bu hedefim için hassas ve doğru bir zaman çizelgesi oluşturmuş durumdayım.

Altıer ile yollarınız nasıl kesişti?

En iyi olmak istiyorsam en iyilerle çalışmam gerektiğinin farkındaydım. Altier, eğitmenleri başta olmak üzere her kriterde elit seviyede var olan kurumsal bir yapı. Dolayısıyla bu yapıya katkı sunabilmek ve bu yapının bana katacağı değerleri düşündüğümde Altier’e başvuru yapmak benim için çok kolay ve hızlı bir tercih oldu. Kariyerimde yükselen eğrime baktığımda Altier’in ne kadar doğru bir tercih olduğunu bugün daha da iyi anlıyorum.

Altıer’de akademik eğitim almak hayatınızı nasıl değiştirdi?

Sahip olduğum yetenekleri yerinde, doğru ve daha çeşitli kullanabilmemi sağlamış oldu. Altier de eğitim aldıktan sonra heyecanlı ve yetenekli bir tasarımcıdan alanında saygın, güçlü ve rafine bir tasarımcı ve iş kadınına evrilmiş oldum. Dolayısıyla Altier tasarımlarıma katkı sunmanın yanında vizyonuma, kişiliğime ve iş hayatıma da çok önemli ölçüde katkı sunmuş oldu.

Üç kelimeyle sizin için başarıyı tanımlar mısınız?

Adanmışlık, Doğru tercihler, Sürece güven

Gelecekteki projelerinizden bahseder misiniz?

Olabildiğince fazla insanın hayatına dokunabilmek için tasarımların, markamın sektör için ilham kaynağı olmasını istiyorum. Bunun için de uluslararası temsil yetkisine sahip bir sektörün içerisindeyim. Çünkü moda, tüm insanlık ve dünya içindir. Bu nedenle sahip olduklarımı ülkemi temsil ederek tüm dünyaya yansıtabilmek ve bunu ülkeye, doğaya, çocuklara adayacak bir biçimde yapmak benim temel mesleki vizyonumu ve gelecek hayalimi oluşturuyor.

Kariyer anlamında en büyük hayaliniz nedir?

Moda alanındaki etki alanımı olabildiğince geniş tutarak dokunduğum tüm insanların hayatını güzelleştirmek istiyorum. İşimi iyi yapmanın ve ülkemi doğru temsil etmenin de kendi alanım doğrultusunda dünyayı daha da güzelleştirebileceğini farkındayım. Bu nedenle işimi, ailemi, eğitim aldığım kurumları ve bana güvenenleri en iyi ve en hassas şekilde temsil ederek kendi alanım doğrultusunda modaya ve insanlığa olabildiğince katkı sunmak istiyorum.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.