Oxford üniversitesi ve AstraZeneca’nın ortak girişimiyle üretilecek olan Koronavirüs aşısında, 100 milyon doz üretim için anlaşıldığı ve ilk 30 milyonluk partinin Eylül ayına kadar İngiltere içinde dağıtılması kararının alındığı belirtildi.
Koronavirüs salgının duyulmasının hemen ardından başlayan aşı ve tedavi çalışmaları, tüm dünya genelinde devam ediyor. Özellikle aşı çalışmaları içerisinde adını duyuran Oxford Üniversitesi, Eylül ayına kadar üretime hazırlanıyor.
Üniversitenin AstraZeneca ile 100 milyon doz üretim için anlaştığı ve ilk 30 milyonun Eylül ayına kadar İngiltere içinde dağıtılması kararının alındığı belirtildi.
İngiltere, Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen deneysel Koronavirüs (Kovid-19) aşısında üretim için sona yaklaştı. AstraZeneca ile aşının lisansı noktasında anlaşmaya varılırken, toplamda 100 milyon doz aşının üretileceği, bu rakamın 30 milyonunun da Eylül ayında gerçekleşeceği belirtildi.
İngiltere deneyse olarak yürütülen Koronavirüs aşıların erişen ilk ülke olacak.
Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşı şu anda ilk klinik deneme aşamasında bulunuyor. İlk aşı dozunu alan yüm katılımcılar araştırma ekibi tarafından izleniyor. 23 Nisan’dan bu yana insanlar üzerinde yapılan deneylerle yürütülen çalışmayı bütün dünya takip ediyor.
Birleşik Krallık Uluslararası Kalkınma Bakanı Alok Sharma bugün düzenlediği basın toplantısında ülkedeki aşı çalışmalarına verilecek destek paketini açıkladı. Shalok, 84 milyon sterlinlik destek paketinin Oxford aşısının seri olarak üretilmesine yardımcı olacağını ve mevcut denemeler başarılı olursa, Birleşik Krallık nüfusunu hemen aşılamaya başlanacağı açıklandı.
Sharma ayrıca her iki projenin de başarısız olabileceğine dikkat çekerek ülkeyi Covid-19’a karşı temkinli olmaya devam etmesi konusunda uyardı.